Wie zijn wij?

KPYD Medium

v.l.n.r. Kayros D, Patrick, Deborah, Yvan Fan Foestrom.

Hier een heel aantal foto’s van de dingen die we gedaan hebben met paarden en wat je allemaal leuk vinden. Vanzelfsprekend is dit lang niet alles en hebben we veel meer beleefd en gedaan. Dit overzichtje vullen we nog elke keer aan met nieuwe leuke dingen die we doen en gedaan hebben.

Onze nieuwste hobby, Horseback Archery. 

BM1A3228 bewerkt

foto: Claudia Dermois

 

Wedstrijdjes waar mogelijk, want in het noorden is niet veel.

DSC 5429

Wij vinden het leuk om op een rustige manier te werken met koeien. Voor cutting kunnen wij te weinig trainen, maar een kudde verplaatsen of een koe er tussenuit halen dat lukt ons wel.

koe

 

 

In 2012 hebben we de trec wedstrijden ontdekt. Een leuke manier om in wedstrijdverband buiten te rijden en een hindernis parcour te doen. Samen met Magda vormen we een sterk team! Eerst met Prapa, later met Junior en nu met Yvan.

 

Doordat een polocrosse ruiter graag les wilde hebben van een western ruiter om zijn paard wendbaarder en lichter aan de hulpen te krijgen ben ik in aanraking gekomen met polocrosse. En het werkt! Polocrossepaarden reageren heel goed op de western manier van rijden. Het is heel leuk om te doen, door het spelelement wordt iedereen veel vrijer in zijn bewegingen en de paarden denken zo leuk mee dat ze soms al achter de bal aan gaan voordat de ruiter dat bedacht heeft!

Behalve samen trainen, is het ook leuk als je wat kan leren. Daarom zijn we op een gegeven moment begonnen met het organiseren van clinics van goede western ruiters. Zo is het ons gelukt om bijvoorbeeld Rieky Young en Paulette Zorn naar Pekela te halen. Het is een hele organisatie, maar dan heb je wel wat leerzaams in huis!

Als we de kans krijgen, gaan we ook graag naar clinics buiten huis. Hier de clinic van Emiel Voest, bitloos paardrijden:

Als je als western ruiter samen met andere western ruiter wilt rijden, dan moet je een beetje creatief worden. Daarom zijn we begonnen met het organiseren van ‘gezamenlijke trainingen’. Breng westernruiters samen op een locatie, biedt het geheel wat structuur en je hebt een heerlijke middag. Vanaf 2004 organiseren wij al deze trainingen.

Alles wat leuk is horen ook de spel- en puzzeltochten bij. Dat vinden we geweldig om te doen en we zijn er vaak nog goed in ook! De hindernissen kunnen ons niet gek genoeg!

Doordat we toch wel een aparte tak van sport hebben, zijn we regelmatig gevraagd om demo’s te rijden. Dit doen wij met veel plezier.

Op paardensportevenementen, braderieën of voor sport/studentenverenigingen. Demo’s in westernrijden, bitloos paardrijden of shows. Soms alleen de uitvoering, maar meestal met een headset waarbij ik al rijdend het hele verhaal aan elkaar praat. Soms alleen maar vaak met een leuke groep lesklanten.

Demo in Orvelte:

Demo bitloos western tijdens paard & erfgoed:

Bitloos western rijden tijdens paard&erfgoed:

We doen ook leuke shows zoals de clownsshow tijdens het dressuurgala bij manege NIOP.

Flash liep keurig achter de wortel aan: 

 

Mijn schoonvader is Judge bij de WRAN. Regelmatig heeft hij een ringstuard nodig. Dat is niet alleen heel leuk om te doen maar ook erg leerzaam. Inmiddels ben ik ringstuard geweest bij verschillende Nederlandse en buitenlandse judges tijdens verschillende western wedstrijden. Hier bij Judge Peter Wittermans.

Het natural Horsemanship heeft mij altijd al getrokken. De manier van bezig zijn met paarden, gemakkelijk en zonder dwang.Daarom ben ik  bezig gegaan met natural Horsemanship op verschillende manieren afhankelijk van wat bij mij en het paard past. O.a. op de manier van Parelli. Deze foto is genomen tijdens een playday in Ommelanderwijk.

Ik heb veel paarden gereden voor anderen. Zowel springen als dressuur. Doorrijden van jonge paarden of corrigeren van paarden. Maar ook paarden bepaalde vaardigheden aanleren.

Daarna ben ik het westernwereldje in gerold. Tijdens mijn stage kwam ik Patrick Wittermans tegen. We werden verliefd en zijn bij elkaar gebleven. Dat is de reden waarom ik niet meer in Amsterdam woon, maar naar Groningen verhuisd ben.

Van de familie Wittermans mocht ik Flashback Peppy San rijden. Flash heeft mij heel veel geleerd over western rijden en ik zal hem altijd blijven missen. We hebben zo veel beleefd en meegemaakt. Van mijn eerste western wedstrijd tot 3-voudig Nederlands kampioen, van puzzelritten tot demo’s op de meest gekke plaatsen.

Zoals een paardenmeisje graag wil, ben ik naar het Nederlands Hippisch beroeps opleiding in Deurne gegaan. Zonder eigen paard was dat nog best lastig. Na vele verschillende stages en perioden in het opleidingscentrum in Deurne toch mijn diploma hier behaald.

Cina was een volbloed springpaard. Haar heb ik 1 ½ jaar gereden. Met haar was ik M springen. Op de Noord Hollandse kampioenschappen werd ik 7e!

Na op verschillende maneges gereden te hebben kwam ik terecht bij manege Gijsbrecht van Aemstel bij Rob Offereins. Hier deed ik stalwerk en ging mee als groom naar springwedstrijden. Hier met Rob zijn springpaard Tako.

Begonnen op de meest eigenwijze pony’s die er zijn, shetlanders.

Alle activiteiten zijn natuurlijk niet mogelijk zonder steun van de rest van de PadeRyranch.

Patrick zorgt voor alle ondersteuning en helpt met het slepen van materiaal, is altijd inzetbaar als manusje-van-alles en zorgt voor logistieke ondersteuning. Ook is hij de webbouwer van deze site. Daar zitten heel veel uren, bloed, zweet en tranen in, maar dan heb je ook wat.

En dan natuurlijk niet te vergeten onze RYAN!!!!

Uitgegroeid tot een 1.95 m. stoere cowboy!

RY3B Large

 

Vroeger altijd aanwezig met Ryan’s koffiehoekje bij onze trainingen en Multi-functioneel-inzetbaar bij al onze evenementen.