De western sport bestaat uit vele onderdelen. 

Een clinic kan een thema onderdeel hebben waar we mee aan de slag gaan. Het is ook mogelijk om een combinatie van onderdelen te maken.

De clinics zullen beginnen met een stukje theorie. (Bij voorkeur in een overdekte ruimte met voldoende tafels en stoelen voor de deelnemers.) We zullen beginnen met een stukje algemene informatie over westernrijden en wat daarbij komt kijken. Afhankelijk van de doelgroep zal er dieper worden ingegaan op de do's en don'ts van het western rijden. Verder zal er behandeld worden wat het onderdeel inhoud, wat er tijdens een wedstrijd verwacht wordt, waar de jury tijdens een wedstrijd op let en trainingsadviezen of oefeningen die ook aan bod komen tijdens het praktijkgedeelte.

In het praktijkgedeelte zullen we beginnen met een stukje algemeen western rijden. Hoe is de basis en wat willen we graag zien bij een western gereden paard. Hoe is de houding en zit van de ruiter en hoe regeert het paard op de hulpen die gegeven worden. Dan gaan we verder met gerichte oefeningen voor het gekozen onderdeel. Oefeningen om de manouvres goed te kunnen uitvoeren en hoe je manouvres kan verbeteren. Dan gaan we aan de slag met showgerichtte proefjes oefenen. Tot slot sluiten we af met een klein wedstrijdje.

Een clinic van mij is mogelijk voor de volgende onderdelen:

-horsemanship

-pleasure

-western riding

-superhorse / versatile

Omdat de trail een vak apart is hebben we daar een aparte pagina voor op onze site.

Een clinic zal ongeveer 3 uur duren. Waarvan het eerste uur voor de theorie en het opzadelen is en de laatste 2 uur oefenen in de praktijk.

Maximale groepsgrootte is 6 ruiters. Voor personen die willen komen kijken wordt geen vergoeding gevraagd, helaas is het stellen van vragen tijdens de clinic dan niet mogelijk.